Friday, 16 September 2011

Hari Rayak ,,

Hai2 , Kopi Atau Milo :)
Assalamualaikum ,
Lama kan xupdate ,nie baru ada mood nak update .
HAHA , raya nak hbis dah , baru nak gatai tangan update .
Hari Raya ?Hmm , raya disini jee , I mean kat Kuala Nerang jaa ,
Pagi raya tuu smbhyang raya di kampung belah mak kat Langgar ,
FYI , aku xsmbhyang pun raya pagi tuu , Hihi , sbbb kan selendang dah lilit cantik-2 , terasa mlas pulak nak smbhyang .HAHA , mcam barua kan :)
Lpas smbhyang raya tuuu trrus pergi Kubur Atuk ,baca Yassin untuk Atuk :(
Slesai baca yassin pulak , p raya rumah sape tahh , HAHA .
Hahh, lupa nak bgtau  , tahun nie kakak kpada mak aku balik raya sini , so lagi meriah laa kan , adik-beradik kumpul .Sngat-2 bahigia ohh tngok , gelak sama-2 , makan sama-2 , salam mintak duet raya pun sama-2 ,HAHA .
Lepas dah penat raya kat Langgar terus balik Yan , kampung belah ayah pulak ,
Kat sana memang WAJIB dtng , sbb every year msti buat kenduri raya pertama .
Nak tau mkan apa , steambot , mee tomyam , mee kari , rendang , lemang , ketupat ..
Walawei , sedap youuu .Lepas mkan tuu , walit ajak p Guar Cempedak , pergi ziarah kubur Tok Wan,Nenek  ngan Pak Lang Ba .Baca yassin , tlong bersihkan kubur :(
Sangat2 pilu , dah3 , kembalikan mood ceria , Hihi :)
Mlam tuu pulak p rumah Mak Ngah Yam , lepak2 kat rumah dia smpai pkul 2 pagi , HAHA .
Gila tak ngantok nya , kami pun pagi tuu balik rumah terus .Smpai-2 tngok2 dah pukul 3 , HAHA .
Smpai rumah jaa , terus naik atas , Zzzz ...

No comments:

Post a Comment