Saturday, 17 September 2011

Merdeka 3X

Hari Khamis , 15 September 2011 , skolah Dato Syed Ahmad m'nyambut hari kemerdekaan .
Hari tu wajib dtang tau , kalau tak , kena ***** , HAHA .
Firstly , baca Yassin kat surau , then dpat announce kena pergi berkumpul kat perhimpunan laamaaa .
Dah lah panas terik , aduihhh .Hbis lah muka aku nie :D
After kumpul kat perhimpunan lama tuu , kena bergerak p kat Dewan pulak , jalan lah kami p sana ..
Masuk-2 dewan , tetiba ada sorang Tok Wan yg berpakaiaan hitam .
Nama dia Tok Wan Ibrahim :) , dia stay kat Tolak .
Dia tuu hidup before merdeka , means dia tau lah peperangan before merdeka nie .
Dia story lah kat kami semua , nak tau tak ,
Yang pling best nya , dia ckap sepatah pun , kami xpaham /xjelas sngat , maklum lah 'warga emas'..
HAHA , lepas penat dngar dia ceramah tu , tepat pkul 3.50 , kami rest .
Lps rehat pulak kena tngok clip video P,Ramlee , tajuk Sarjan Hassan .
So boringgggg , masa yg ditunggu-2 kami pun bergambar lah dngan geng-2 yg lain .
THE END :P

 
 BFF :)



nak balik dahhh :(

Friday, 16 September 2011

Hari Rayak ,,

Hai2 , Kopi Atau Milo :)
Assalamualaikum ,
Lama kan xupdate ,nie baru ada mood nak update .
HAHA , raya nak hbis dah , baru nak gatai tangan update .
Hari Raya ?Hmm , raya disini jee , I mean kat Kuala Nerang jaa ,
Pagi raya tuu smbhyang raya di kampung belah mak kat Langgar ,
FYI , aku xsmbhyang pun raya pagi tuu , Hihi , sbbb kan selendang dah lilit cantik-2 , terasa mlas pulak nak smbhyang .HAHA , mcam barua kan :)
Lpas smbhyang raya tuuu trrus pergi Kubur Atuk ,baca Yassin untuk Atuk :(
Slesai baca yassin pulak , p raya rumah sape tahh , HAHA .
Hahh, lupa nak bgtau  , tahun nie kakak kpada mak aku balik raya sini , so lagi meriah laa kan , adik-beradik kumpul .Sngat-2 bahigia ohh tngok , gelak sama-2 , makan sama-2 , salam mintak duet raya pun sama-2 ,HAHA .
Lepas dah penat raya kat Langgar terus balik Yan , kampung belah ayah pulak ,
Kat sana memang WAJIB dtng , sbb every year msti buat kenduri raya pertama .
Nak tau mkan apa , steambot , mee tomyam , mee kari , rendang , lemang , ketupat ..
Walawei , sedap youuu .Lepas mkan tuu , walit ajak p Guar Cempedak , pergi ziarah kubur Tok Wan,Nenek  ngan Pak Lang Ba .Baca yassin , tlong bersihkan kubur :(
Sangat2 pilu , dah3 , kembalikan mood ceria , Hihi :)
Mlam tuu pulak p rumah Mak Ngah Yam , lepak2 kat rumah dia smpai pkul 2 pagi , HAHA .
Gila tak ngantok nya , kami pun pagi tuu balik rumah terus .Smpai-2 tngok2 dah pukul 3 , HAHA .
Smpai rumah jaa , terus naik atas , Zzzz ...

Friday, 26 August 2011

One Day Before Last School(Raya)

Huhu , sblum pkul 12.30 , mcam biasa arr , g lepak rumah Aina jap before blum12.30 lagi ,
Ierda smpai dah , Sha ngn Atif pun dah smpai kat rumah Aina , so nak gerak dah laa masuk skolah .
Aku dngan Atif bajet giler dngan sluar Forest Line Pink kami , HAHA , bak kata orng kedah chewi laa?
HAHA , budak pagi ramai usya sluar line pink kami , HAHA .
Nak tau beli kat mana , p cari kat Perak , HAHAHAHA .
Sapa geng kami yg baca blog nie , faham laa kan ?HAHA :D
Time nak naik atas masuk dlam class , tetiba bunyi mercun bola .Smua pakat terkejutt ,
Nie smua kerja budak MPV laa , HAHA ,Maklum laa , dorang kan last school for this year , suka hati mak bapak depa ar nak buad apa , jngan dok kacau hidup kami sudah .
Cukup laa masa first day masuk skolah dulu , kena kacau teruk gilaa dngan depa ,malu di buatnya .
Tetibe dngar peguguman kata smua ckgu meeting , haa , tnggu bpak g , H U R R R R EY laa kami :)
Dah la last day , enjoy bising ar .Boring dok class , boring baca buku Impiana Misteri Terbongkar tuu , turun bawah jap , p kacau orang tngah buad maksiat , HAHA , buat date lah senang nak fahamkan .
Bukan nak kata laa , pengawas pun buad date skali , ape barang wehh .
Sikit kami xrespect , tahun nie , pngwas macm taik lagi , disiplin pangkah(X) twrus laa kalau tngok .
Tngah dok meronda sakan tuu , dngar pnguman pulak kata kena p surau smbhyang Zohor ,
Lpas smhyang Zuhur , buat majlis Khatam Al - Quran ,lepas majlis khtam tuu ada majlis bagi beras untuk orang susah & orng yg dpat biasiswa .
Hmm , sedih pun ada sbb kebanyakkan nya semua berlagak kaya , dah miskin tuu buat laa cara susah .
Nie kaa smpai malu tak mau amlik beras , ape yg di malukna nya?Terima laa dngan seadanya naseb kita .
Nie tak , BERLAGAK (!)rasa mcam nak p penampaq jaa budak macam tuu .
Slepas slesai majlis bagi beras tuu , Tok Wan Rusuli bagi ucapan skit , dia kata Insyallah kejap lagi dpat peguguman budak ptng boleh balik awal .
HAHA , sungguh bahagia nya , HAHAH .lapo sbnarnye , dngan hujan lebat lagi .gantok pun ada .
Lastly , tepat pkul 4.30 dpat balik awal , then ada sesi salam - salaman dngan ckgu kat kantin .
Rasa terharu sbb nak raya dah ^_^ kann , salam dngan smua ckgu sesi ptng , yg paling terharu nya , guru class aku  Cikgu Aishah , dia p cium aku mcam nenek aku dok cium , HAHA , shocked dohh .
Tak penah nya p buang tabiat cium aku mcam tuu , HAHA , btw , aku memang syg kat cikgu tuu pun , mana tak nya  she is understand and sporting (!)Mmmmuah lah kat cikgu ;)
Aku pulak salam dngan kawan2 aku , salam dngan atif ,aina, sya,ierda,atiey,ainarah,syima ,amira,darul ,aida ngn ramai lagi lahh .Semua nya pakat dok kata Selamat Hari Raya , kalau ada buat salah harap diampun ('',) , memang dah ampun lama dah :P
HAHA , lpas salam ,tunggu apa lagi , balik lahh , dngan hujan lagi , memang romantic lahh , HAHA .
Tunggu kat bustop smpai pkul 5.30 , Aina ngn Atif pun volunteer nak teman aku tnggu , HAHA , smbil tu main hujan ,  memang terbaekkkk .HAHA , pastu walit smpai terus balek rumah :)
 Niee lah saya nak critakan , nak update bnyak lagi , malas ~
HAHA , byebye , semoga terhibur :-*

 

Saturday, 13 August 2011

Finally :))

Hureeyyy (!)
Akhirnya , kawan aku sorang nie dah tahu mcm mana perangai hypocrit lelaki tuuu .
Eeee , geram nya nya aku dngan kau rasa mcam nak jumpa kau and trus slap kau jaa ,
Kau tahu tak , kawan aku dah ada feeling dngan kau , then kau trus tinggalkan dia .
Mcam BABI dok perangai kau .Opsss(!)Sorry , kau memamng layak pun pnggil mcm tuu .
Dah dpat apa yg kau nakkk , trus blah ,sial kan .Kau tuu xdelah sehensem Aaron Aziz pun yg kau nak tukar2 awex nie ,dia menangis sbb kau , dia xdak mood sbb kau ,dya off henset sbb kau , kau tahu tak ?
Allaaaa , setakat ayat manis karat kau tuu , boy aku boleh buad lagi power laa dripada kau .
Patot laa kau xnak aku tahu kan yg kau dok text dngan membe aku sorang nie kan , sbb kau takot aku kata hang kan , wehh , nmpak sngat kau pegecut ohh , dlam fhone bolee lah buad ayat power ,hakikatnya kau xboleh jaga seorang prempuan ?Ishhhhh , xbole lah aku tngok hang kat skolaa , derek control hensem , pdhal haram xhensem pun (!)Soory lah weeh , aku ckap ikhlas dari hati aku , aku memamng lama dah xberkenan dngan hang sejak hang start text membe aku niehh , Skrg nie kau happpy la kan dngan awex baru kau ?Senang jee kau tnggal dia ,
One more things , kau tau ckap kat membe aku nie 'soorry and i still love you' , pala bapak hang laa syg (!)
BERRRRRRRRRR (!)TALK TO MY HAND (!)
Aku bkan apa , aku ksian kat kwn jaa sbb kau dah permainkan perasaan diaa ,
kau senang laa sbb skrng nie dok bersenang dngan awex baru hang tuu ,
Hmmm , alhamdulillah , akhirnya , kawan aku nie dah tersedar dah dripada lellaki yg berengset tuu .
Aku sngat2 gembira dan bahagia .
Kepada jantan2 yg suka mempermainkan prasaan prmpuan , ckup2 laaa .
Kami tahu kami wanita yg lemah , tapi xsemestinya kaum lellaki senang jaa memperbodohkan kami .
Okayy ?Hmmm ,ikhlas drpada saya , ieda :)

Thursday, 4 August 2011

Before and now :'(

You looked so different now , friend . Serious xsangka yg hang jumpa budak tuu kau dah start lupakan aku .
Even hang couple dngan dya pun , ada hang gtau aku ?Yelaa , aku nie kan xpenting , I know who I am :(
Dah jarang lepak dngan aku , ajak p mna2 pun , hang jwab hang 'MALAS' .Padahal hang dok sibuk mcj dngan budak tuu kan .Pastu skrng dah suka marah2 , What wrong ?Mcj aku pun jarang dah skrng , lebih rapat dngan kawan hang yg sorang tuu kan ,Sebenarnya aku pun xfham , apa sebab hang boleh fallen in love dngan dya ?Dya tuu nak amik kesempatan jaa dngan hang , nak permainkan hang jaa , xkan tetiba dya boleh nak trus kat hang jaa kan ?Aku nak tegur hang , tapi aku takot kita PUTUS KAWAN .Dya tuu playboy , Klau dya suka hang skali pun , aku nak dia buktikan kat aku , apa sbb dya suka kat hang ?Boleh ?Hmmm .Klau hang nak tau dya tiap2 hari dok balik skolah , dok usya budak Form 1tuu ja , jadi apa buktinya kata dya setia kat hang ?Tlong lah kawan , Open Your Eyes (!)Jngan kita prempuan lemah , lelaki boleh buat apa sahaja dya nak .Aku terpaksa luahkan perasaan xpuas hati aku nie kat sini , sbb aku takot kita ptus kawan ,aku mintak maaf yaa , aku syg kat hang , tuu yg aku xmau orng permainkan kau , yg sedih nanti sapa ?Hang jugak .Memmang lah sronok , tapi ada had dia ,Skrng nie aku hilang kawan yg aku rpat dulu , mkan sma2 dulu , p mana pun sama2 , barang kita yg sama pun ... Semua dah hilang skrng .
Aku berharap sngat hang sedar , dya bkan baik untk hang , memang lah aku xdak HAK nak hlang hang , tapi aku dah ada pengalaman mcam mana lellaki permainkan kita , SAKIT HATI tau dak (!)
Hmm , xpalah kawan ,Bye :(
Susah senang , kita bersama .

Wednesday, 27 July 2011

RAMADHAN is coming

Tip tap , tip tap jee , dah nak masuk bulan Ogos , MERDEKA (!)MERDEKA(!)MERDEKA(!)
First , merdeka , second , puasa , third , raya lah apa lagi ,HAHA .
Hampa puasa penuh ka ?Kalau prempuan jngan dok tanya laa , msty lah xpenuh ,
Sebab ....Lu pikir lah sendiri ...
Aduyai , rasa mcm xmau puasa pun ada ,
HAHA , naseb bek lah balik skolah pkul 5.30 , klau dak , mampuih ,
Tau dakk , kami dah lama sngat cari Otak-Otak ?
Hampa tau kan ?Kat kl tuu senang jee nak cari , kat sini susah nak cari .
Tahun lepas cari-cari xdak pun , rasa mengidam pun ada :)
Satu lagi kami lapaq mkan Spaggeti Mak Lang kami buat , sedap bak hang ,ssrrrr .
Kalau kluarga kami , puasa kadang2 ajak atuk mai bukak posa kat rumah , kadang2 malas nak masak bukak posa kat lua jaa , senang kan ?HAHA .
Raya nie hampa raya kat mana ?Kami kat sini jaa :'(
Sebab adik kami yg tetembam tuu , EXAM UPSR , kacau line ohh .
tapi tolak ansur laa nohh , xpun kami balek kampung kat Yan atau kat Langgar .
Eh , ehh , silap topic pulak , nak crita pasal RAMADHAN , ter cer cita pasal RAYA pulak , HAHA .
Okay lahh , xdak idea dah nak ckap , HAHA .
Byebye , ILOVEYOU :-*

Grrr {^_^}

Hmmm , salam ...
Lama x blogging kan ?
Sorry guys , serious xdak semangat nak blogging , xlah kenapa ?
Ada sorang mamat nie , aku pernah couple dngan dya before this , pastu dya slalu text aku .
Aku ade lah jugak rasa syg or take care psl dya , but ....
Tah laaa , ramai lah pulak prmpuan 'tackle' dya ,adusss ,
Jealous sssay (!)
Kat FB pulak , ada lah sorang prmpuan rajin wall dngan dya ,
Hey prmpuan , kau nak dya  kaa ?xpalahh , kau nak , AMIKKK (!)
HAHA , sikit pun aku xrugi kan ,lgpun kau dah xdak apa2 hubungan dngan aku ,
Kau xdak lah hot sngat , HAHA .
Hahh . sorang lagi minah niee , rajin dok gedik paria dya ngan jantan tuu , xcukup umur lagi dah garit dngan jantan tuu , kat skolah dok buad gelaba boleh , cabut taik lalat sat gi , haaa , padan muka , HAHA :)
Dah lahh , xnak waste time ckap pasal pmpuan tuuu kn , sikit pun xfaedah , k ?
Byebye .